Bier brouwen hop plantage

Doppelbock

Dit recept is vrij eenvoudig te maken. Als dit je eerste poging is om een lagerbier te brouwen, kun je het beste eerst de pagina ‘proces bier bouwen‘ lezen. Veel plezier!

Begin-SG: 1,068 VOL: 6% IBU: 24

Ingrediënten

  • 350 g Belgian Special B
  • 115 g German Carafemout
  • 3 kg Ireks Amber (moutextract)
  • 700 g donkere munichmout
  • 20 g Perlehop
  • 12 g Hallertauhop
  • Wyeast 2308 Munich Lager – liter geprepareerde giststarter

Bereidingswijze

Schroot het graan en doe het in weekzakjes. Week het graan 45 minuten bij 67-69 °C. Verhoog de maischtemperatuur tot 78 °C. Zet het vuur uit. Verwijder het graan en voeg al roerend de extracten toe. Breng weer aan de kook. Voeg zodra het mengsel kookt de Perlehop toe. Kook het geheel 60 minuten. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de Hallertauhop toe. Zet het vuur uit en koel het wort zo snel mogelijk tot 18 °C. Belucht het wort goed en voeg de giststarter toe. Laat het bier gisten in het hoofdgistingsvat bij 13-16 °C. Hevel het bier over in het nagistingsvat en laat het gedurende 1 maand uitgisten op 4 °C. Bottel het bier of doe het in een fust.

Proost!

Recept: Chris Russell, New York Homebrew Inc.
Bron: Zelf bier brouwen boek


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!