Bier brouwen hop plantage

Mild Ale

“Een donker, gemakkelijk wegdrinkbaar bier met subtiele fruitige hop op een zachte moutbasis.” 27,3 liter Begin-SG: 1,058 Eind-SG: 1,015 VOL: 5,7% IBU: 5 Ingrediënten 2,85 kg palemout 405 g munichmout 240 g havervlokken 80 g chocolademout 80 g chocolade-tarwemout 20 […]

Lees verder

American IPA

“Hoewel dit bier niet zo sterk of bitter is als sommige Amerikaanse IPA’s, worden in dit volmoutrecept een reeks late hopgiften gebruikt om zoveel mogelijk klassieke hopsmaak en klassiek -aroma op te bouwen Daarbij ontstaat een redelijke hoeveelheid bitterheid van […]

Lees verder

Amber Samsare

“Ik vind de dialoog tussen Britse en Amerikaanse brouwers fascinerend. Dit is een kruising tussen een pale golden English ale (Summer Lightning is een klassieker) en een Amerikaanse IPA (een licht bier, zoals Dogfish Head 60 Minute). De ambermout geeft […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Reinvented Red

“Als Ierse brouwer en bierliefhebber erger ik me enorm aan de Ierse rode ale. Het is geen traditionele Ierse bierstijl, maar wat er van de Ierse ale is overgebleven na tientallen jaren van brouwerijfusies en versimpeling. Van deze “stijl” kan […]

Lees verder

Baby-faced Assassin

Hier wordt op een ongewone manier gehopt om een Amerikaanse IPA met een buitengewone intensiteit te verkrijgen, waardoor de geweldige Citrahop goed tot zijn recht komt. Vanwege de grote hoeveelheid hop raak je flink wat wort kwijt aan absorptie. De […]

Lees verder

Hibernator Doppelbock

Opmerking: voor dit recept is een giststarter nodig die enkele dagen van tevoren is klaargemaakt. Begin-SG: 1,080 Eind-SG: 1,020 VOL: 7,9% IBU: 22 Ingrediënten 5,60 kg munichmout II 2,15 kg pilsmout 775 g caramunichmout 85 g lichte chocolademout 12 g […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Best Bitter

Dit is een aangepaste versie van het recept ‘Black Spot Bitter’ dat de eerste plaats kreeg in de Brew Whart/Beermerchants.com Homebrew Competion van 2010. 23,8 liter Begin-SG: 1,050 Eind-SG: 1,009 VOL: 5,6% IBU: 36 Ingrediënten 3,9 kg palemout 190 g […]

Lees verder

Granny’s Secret

“Toen mijn grootmoeder zeven was, namen ze haar mee naar de kerk, waar ze haar lieten zweren dat ze nooit alcohol zou drinken. We zijn nu negentig jaar verder, maar ze heeft haar belofte nooit gebroken. Afgezien van haar eed, […]

Lees verder

Raspberry Amber

De frambozenpuree is bacterievrij, wees dus niet bang voor besmetting. Neem eens White Labs Trappist Ale voor een spannender brouwsel. Ingrediënten 450 g caramout (60L) 3,15 kg palemoutextract 50 g Progresshop (5,7% AA) White Labs Britisch Ale (gist) 1 blik […]

Lees verder

California Common

Iedereen die deze stijl brouwt probeert Anchor Steam te kopiëren, het standaardbier voor deze stijl. Dit is een heel ander soort California common, vooral vanwege het hopschema. Laten we het maar California un-common noemen. Begin-SG: 1,045 Eind-SG: 1,008 VOL: 4,77% […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Doppelbock

Dit recept is vrij eenvoudig te maken. Als dit je eerste poging is om een lagerbier te brouwen, kun je het beste eerst de pagina ‘proces bier bouwen‘ lezen. Veel plezier! Begin-SG: 1,068 VOL: 6% IBU: 24 Ingrediënten 350 g […]

Lees verder

Boheemse pilsener

Begin-SG: 1,08 Eind-SG: 1,012 VOL: 4,64% Ingrediënten Wyeast 2278 Czech Pils 1 blik Alexander’s Pale Kicker (extractsiroop) 1,35 kg Laaglander Extra Light (droog moutextract) 10 HBU Saazhop (voor bitterheid) 1 tl Iers mos 50 g Saazhop (smaak en geur) 1 […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Porter

Begin-SG: 1,050 Eind-SG: 1,016 VOL: 4,39% Dit recept heeft de eerst prijs gewonnen bij de ‘War of the worts’-wedstrijd in 1997. Vraag uw leverancier naar alternatieven als hij deze ingrediënten niet kan leveren. Ingrediënten Wyeast 1084 Irish Ale 225 g […]

Lees verder

Droge stout

Begin-SG: 1,052 Eind-SG: 1,014 VOL: 4,90% Ingrediënten White Labs Pitchable English Ale (gist) 450 g geroosterde (ongemoute) gerst 450 g zwarte gerst 1 blik John Bull Dark (extractsiroop) 1 blik Munton’s Dark (extractsiroop) 1 blik Alexander’s Pale Kicker (extractsiroop) 50 […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Schotse ale

Begin-SG: 1,048 Eind-SG: 1,020 VOL: 4,13% Ingrediënten Wyeast 1728 Scottish Ale 225 g caramout (60 EBC) 50 g zwarte gerst 50 g geroosterde (ongemoute) gerst 1 blik John Bull Light (ongehopt moutextract) 1,35 kg Laaglander Extra Light (droog moutextract) 25 […]

Lees verder

El Nino Red

Ingrediënten 50 g chocolademout 450 g caramout (50L) 450 g pilsmout 450 g munichmout 2,7 kg palemoutextractsiroop 40 g Challengerhop (voor bitterheid) 25 g Goldinghop (voor smaak) 25 g Goldinghop (voor aroma) Wyeast 1084 Irish Ale 150 g suiker (voor […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Hoppy Gurkha’s IPA

Dit is een traditionelere IPA dan vele andere die u heeft geproefd. Hij heeft het hoge hopniveau van een Amerikaanse IPA, maar er zijn Engelse hopsoorten, suiker, water met een hoog zoutgehalte en Engelse ale-gist in verwerkt om zo een […]

Lees verder

Bier brouwen hop plantage

Aloha pale ale

Dit is een lekkere pale ale in Amerikaanse stijl die een Hawaiiaans accent kan krijgen door er voor of tijdens het bottelen tropische vruchten aan toe te voegen. Begin-SG: 1,050 IBU: 30 Ingrediënten 450 g caramout (20L) 3,15 kg palemoutextract […]

Lees verder

Zomers tarwebier (Hefeweizen)

Bij warm weer dwalen onze gedachten af naar stranden, blote benen en Hefeweizen. Het droge extract geeft een lichte kleur en een frissere afdronk dan het vloeibare. De Cascadehop is niet traditioneel, maar geeft het bier een aangename dorstlessende frisheid. […]

Lees verder

Belgisch wit bier

Dit is het ultieme bier voor een speciale gelegenheid! Dit bier moet troebel zijn en mag zelfs ondoorzichtig wit lijken. 23 liter minimaisch/extract Begin-SG: 1,045 VOL: 4,5% IBU: 10 Ingrediënten 225 g ongemoute tarwe 225 g havervlokken 1.8 kg Alexander’s […]

Lees verder

Maiden’s Dream

Maiden’s Dream is extra licht van kleur en smaak en heeft een robuuste hopsmaak. Dit bier is een absolute zomerhit! Ingrediënten 225 g palemout 225 g lichte caramout 1 tl gips 12 g verse Chinookhop (5,5 HBU) 1,35 kg droog […]

Lees verder