Baby-faced Assassin

Hier wordt op een ongewone manier gehopt om een Amerikaanse IPA met een buitengewone intensiteit te verkrijgen, waardoor de geweldige Citrahop goed tot zijn recht komt. Vanwege de grote hoeveelheid hop raak je flink wat wort kwijt aan absorptie. De voorspelde IBUs zijn erg hoog, maar Citrahop heeft een zacht bitterprofiel ondanks het hoge alfazuurgehalte.

30 liter
Begin-SG: 1,066 Eind-SG: 1,018 VOL: 6,4% IBU: 70

Ingrediënten

  • 6,5 kg Maris Otter-palemout
  • 50 g caramout 60L
  • 150 g Citrahop (13,8 % AA), toegevoegd op 10 minuten
  • 175 g Citrahop (13,8% AA), toegeveogd op 1 minuut
  • 75 g Citrahop (13,8% AA), toegevoegd zodra het vuur uit is, 30 minuten weken
  • Fermentis Safale S-04 (droog)

Bereidingswijze

Maisch 60 minuten in op 67 °C. Spoel uit en vang 30 liter op. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema.

Koel tot 30 °C, belucht en ent rond 25 °C. Hoofdgisting 7 dagen bij 19 °C.

Recept: Tom Fozard – www.twitter.com/cheeseboiger
Bron: Zelf bier brouwen boek

Bekijk hier het volledige bier brouwen stappenplan.


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!

[social]