Hibernator Doppelbock
Opmerking: voor dit recept is een giststarter nodig die enkele dagen van tevoren is klaargemaakt.
Begin-SG: 1,080 Eind-SG: 1,020 VOL: 7,9% IBU: 22
Ingrediënten
- 5,60 kg munichmout II
- 2,15 kg pilsmout
- 775 g caramunichmout
- 85 g lichte chocolademout
- 12 g Perlehop (8,2% AA), toegevoegd op 60 minuten
- 12 g Perlehop (8,2% AA), toegevoegd op 30 minuten
- 1 Whirlfloc Tablet (Iers mos), toegevoegd op 20 minuten
- 1 tl Wyeast Nutrient, toegevoegd op 15 minuten
- 7 g Tettnangerhop (4,5% alfazuur), toegevoegd op 15 minuten
- Wyeast 2206 Bavarian Lager of White Labs WLP820 Oktoberfest
Bereidingswijze
Maak van tevoren minstens 2 liter giststarter. Maisch 60 minuten in bij 67 °C. Maisch uit bij 75 °C, spoel de bostel uit tot 27,3 liter. Kook het wort 90 minuten en doe de hopgiften volgens schema. Koel tot 10 °C, belucht heftig en ent de gist. Hoofdgisting 3 weken. Lager het bier 6-8 weken in het nagistingsvat.
Recept: Lee Birkett – www.ukbrewer.com
Bron: Zelf bier brouwen boek
Bekijk hier de volledige beschrijving van bier brouwen.