Hoppy Gurkha’s IPA
Dit is een traditionelere IPA dan vele andere die u heeft geproefd. Hij heeft het hoge hopniveau van een Amerikaanse IPA, maar er zijn Engelse hopsoorten, suiker, water met een hoog zoutgehalte en Engelse ale-gist in verwerkt om zo een traditionele bier te krijgen.
Ingrediënten
- 225 g caramout (40 L)
- 225 g lichtgekleurde caramout
- 2 tl gips
- 3,6 kg palemoutextract
- 450 g bruine rietsuiker
- 40 g Northdownhop (8% AA)
- 25 g Fuggleshop (4,2% AA)
- White Labs English Ale (gist)
- 25 g First Goldhop
- 150 g suiker (voor hergisting)
Bereidingswijze
Doe de mout en het gips in 2 liter water. Verhit het mengsel tot 68 °C en houd het 45 minuten op die temperatuur. Spoel de bostel uit boven de brouwketel. Voeg het extract, de rietsuiker en zo veel water toe dat de brouwketel voor ¾ is gevuld. Breng aan de de kook. Voeg na de hete breuk de Northdownhop toe. Voeg de Fuggleshop 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Haal de ketel na 60 minuten van het vuur en laat het wort afkoelen. Voeg de gist toe. Laat het bier 6-8 dagen gisten of tot er niets meer borrelt. Hevel het bier over in een nagistingsvat en voeg de First Goldhop toe. Laat het bier nog minstens 5 dagen staan en bottel het met de suiker. Laat het bier nog 10-14 dagen rijpen.
Proost!
Recept: Peter A’Hearn, Homebrew Mart
Bron: Zelf bier brouwen boek
Bekijk meer bier brouw recepten