Bier brouwen hop plantage

Reinvented Red

“Als Ierse brouwer en bierliefhebber erger ik me enorm aan de Ierse rode ale. Het is geen traditionele Ierse bierstijl, maar wat er van de Ierse ale is overgebleven na tientallen jaren van brouwerijfusies en versimpeling. Van deze “stijl” kan worden gezegd dat hij geen uitgesproken hop-, mout- of gistkarakter heeft. Dit recept geeft aan hoe ik vind dat Ierse rode ale zou moeten zijn. Het bier heeft zowel een mout- als een hopkarakter en voldoet dus niet helemaal aan de stijl. Maar ik vind het heerlijk.”

27,3 liter
Begin-SG: 1,044 Eind-SG: 1,012
VOL: 4,5% IBU: 34

Ingrediënten

  • 2,9 kg palemout
  • 400 g Crystal 55L (145 EBC)
  • 40 g geroosterde gerst
  • 20 g Challengerhop (8% AA) op 60 minuten
  • 16 g First Goldhop (5,4% AA) op 20 minuten
  • 16 g First Goldhop (5,4% AA) op 5 minuten
  • 8 g First Goldhop (5,4% AA) zodra het vuur uit is
  • Wyeast 1084 Irish Ale

Bereidingswijze

Maisch 60 minuten bij 66 °C. Spoel uit en vang 27,3 liter wort op. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema.

Koel tot 30 °C, belucht en ent rond 25 °C. Hoofdgisting 7 dagen bij 19 °C.

Recept: Séan Billings – www.beoir.org
Bron: Zelf bier brouwen boek

Bekijk hier het volledige bier brouw proces.


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!

[social]