Granny’s Secret
“Toen mijn grootmoeder zeven was, namen ze haar mee naar de kerk, waar ze haar lieten zweren dat ze nooit alcohol zou drinken. We zijn nu negentig jaar verder, maar ze heeft haar belofte nooit gebroken. Afgezien van haar eed, is dit het bier waarvan ik denk dat ze het lekker zou hebben gevonden.”
23,9 liter
Begin-SG: 1,037 Eind-SG: 1,014 IBU: 20
Ingrediënten
- 2,2 kg palemout
- 425 g tarwemout
- 250 g kleurmout
- 250 g lactose
- 32 g Fuggleshop (4,5% AA) voor 60 minuten
- Windsor Ale (gist)
Bereidingswijze
Indien u het brouwwater corrigeert: verminder de alkaliteit van het water tot 100-150 ppm met calciumchloride. Maisch in bij 68 °C en houd deze temperatuur aan voor de zetmeelomzetting. Maisch uit bij 76 °C. Kook het beslag 90 minuten. Vergist rond 18 °C.
Proost!
Recept: Antony Hayes – www.anthayes.com
Bron: Zelf bier brouwen boek
Begin hier met bier brouwen.