Bier brouwen hop plantage

Best Bitter

Dit is een aangepaste versie van het recept ‘Black Spot Bitter’ dat de eerste plaats kreeg in de Brew Whart/Beermerchants.com Homebrew Competion van 2010.

23,8 liter
Begin-SG: 1,050 Eind-SG: 1,009 VOL: 5,6% IBU: 36

Ingrediënten

  • 3,9 kg palemout
  • 190 g caramout (120L)
  • 105 g gerstvlokken
  • 25 g geroosterde gerst
  • 50 g East Kent Goldingshop (5,1% AA) op 60 minuten
  • 12 g East Kent Goldingshop (5,1% AA) op 15 minuten
  • Voeg Iers mos toe op 15 minuten
  • 25 g Fuggleshop (4,9% AA) op 1 minuut
  • Fermentis Safale S-04 (universele bovengist)

Bereidingswijze

Maisch 60 minuten op 67 °C. Spoel de bostel uit tot u 23,8 liter heeft. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema. Koel tot 30 °C, belucht en ent bij 23 °C. Vergist 7-10 dagen op 19 °C, daarna 7 dagen in het nagistingsvat.

Recept: Mark Charlwood – beerbirrabier.blogspot.com
Bron: Zelf bier brouwen boek

Bekijk hier het volledige bier brouw proces.


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!