
Best Bitter
Dit is een aangepaste versie van het recept ‘Black Spot Bitter’ dat de eerste plaats kreeg in de Brew Whart/Beermerchants.com Homebrew Competion van 2010.
23,8 liter
Begin-SG: 1,050 Eind-SG: 1,009 VOL: 5,6% IBU: 36
Ingrediënten
- 3,9 kg palemout
- 190 g caramout (120L)
- 105 g gerstvlokken
- 25 g geroosterde gerst
- 50 g East Kent Goldingshop (5,1% AA) op 60 minuten
- 12 g East Kent Goldingshop (5,1% AA) op 15 minuten
- Voeg Iers mos toe op 15 minuten
- 25 g Fuggleshop (4,9% AA) op 1 minuut
- Fermentis Safale S-04 (universele bovengist)
Bereidingswijze
Maisch 60 minuten op 67 °C. Spoel de bostel uit tot u 23,8 liter heeft. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema. Koel tot 30 °C, belucht en ent bij 23 °C. Vergist 7-10 dagen op 19 °C, daarna 7 dagen in het nagistingsvat.
Recept: Mark Charlwood – beerbirrabier.blogspot.com
Bron: Zelf bier brouwen boek
Bekijk hier het volledige bier brouw proces.