Zomers tarwebier (Hefeweizen)
Bij warm weer dwalen onze gedachten af naar stranden, blote benen en Hefeweizen. Het droge extract geeft een lichte kleur en een frissere afdronk dan het vloeibare. De Cascadehop is niet traditioneel, maar geeft het bier een aangename dorstlessende frisheid.
Ingrediënten
- 2,7 kg droog tarwemoutextract
- 25 g Cascadehop (5,4% AA)
- 25 g Cascadehop
- White Labs Hefeweizen gist
- 150 g suiker (voor hergisting)
Bereidingswijze
Doe het droge tarwemoutextract in 9-14 liter water. Breng al roerend aan de kook. Voeg na de hete breuk 25 g Cascade hop toe en kook het geheel 55 minuten. Voeg nogmaals 25 g Cascade hop toe, kook het geheel nog 5 minuten en zet het vuur uit. Koel het wort tot 21-24 °C en hevel het over in het gistingsvat. Vul met koud ontsmet water aan tot 23 liter. Belucht goed. Voeg de gist toe. Laat het wort ongeveer 7 dagen gisten. Hevel het bier over in het nagistingsvat en laat het nog 7 dagen gisten. Hevel het bier over in het nagistingsvat en laat het nog 7 dagen gisten. Bottel het bier met de suiker. Laat het bier nog 7-10 dagen op fles rijpen.
Proost!
Recept: Peter A’Hearn, Homebrew Mart
Bron: Zelf bier brouwen boek
Bekijk meer bier brouw recepten