Amber Samsare

“Ik vind de dialoog tussen Britse en Amerikaanse brouwers fascinerend. Dit is een kruising tussen een pale golden English ale (Summer Lightning is een klassieker) en een Amerikaanse IPA (een licht bier, zoals Dogfish Head 60 Minute). De ambermout geeft dit bier een subtiele achtergrondtoets.”

25 liter
Begin-SG: 1,066 Eind-SG: 1,018
VOL: 6,5% IBU: 50

Ingrediënten

  • 5 kg Maris Otter-palemout
  • 125 g Amber Malt (Fawcett’s)
  • 20 g Challengerhop (8% AA) op 60 minuten
  • 16 g First Goldhop (5,4% AA) op 20 minuten
  • 16 g First Goldhop (5,4% AA) op 5 minuten
  • 8 g First Goldhop (5,4% AA) zodra het vuur uit is
  • Wyeast 1084 Irish Ale

Bereidingswijze

Maish 60 minuten bij 67 °C. Spoel uit en vang 25 liter wort op. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema. Koel, belucht en ent rond 25 °C.

Hoofdgisting 7-10 dagen.

Recept: Zak Avery
Bron: Zelf bier brouwen boek

Bekijk hier het volledige bier brouw proces.


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!

[social]