
Raspberry Amber
De frambozenpuree is bacterievrij, wees dus niet bang voor besmetting. Neem eens White Labs Trappist Ale voor een spannender brouwsel.
Ingrediënten
- 450 g caramout (60L)
- 3,15 kg palemoutextract
- 50 g Progresshop (5,7% AA)
- White Labs Britisch Ale (gist)
- 1 blik Oregon Raspberry Purée
- 150 g suiker (voor hergisting)
Bereidingswijze
Doe het graan in water en breng aan de kook. Verwijder het graan. Haal de pan van het vuur en voeg het extract al roerend toe. Breng weer aan de kook. Voeg zodra het wort kookt 25 g Progresshop toe. De totale kooktijd is 60 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd nog 25 g Progresshop toe. Koel het wort snel en voeg de gist toe. De hoofdgisting duurt 7-10 dagen. Hevel het bier over in het nagistingsvat en voeg de frambozenpuree toe. Laat het bier 7 dagen nagisten en bottel het met de suiker.
Proost!
Recept: Peter A’Hearn, Homebrew Mart
Bron: Zelf bier brouwen boek
Bekijk hier het volledige bier brouw proces.