Bier brouwen hop plantage

Mild Ale

“Een donker, gemakkelijk wegdrinkbaar bier met subtiele fruitige hop op een zachte moutbasis.”

27,3 liter
Begin-SG: 1,058 Eind-SG: 1,015
VOL: 5,7% IBU: 5

Ingrediënten

  • 2,85 kg palemout
  • 405 g munichmout
  • 240 g havervlokken
  • 80 g chocolademout
  • 80 g chocolade-tarwemout
  • 20 g Goldinghop (4,2% AA) op 60 minuten
  • 20 g Fuggleshop (3,9% AA) op 60 minuten
  • Iers mos op 15 minuten
  • 12 g Goldinghop (4,2% AA) op 60 minuten
  • 12 g Fuggleshop (3,9% AA) op 60 minuten
  • Fermentis Safele S-04

Bereidingswijze

Maisch 60 minuten in 11,4 liter water bij 68-69 °C. Spoel uit en vang in totaal 27,3 liter wort op. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema.

Koel tot 25 °C, belucht en ent. Vergist 7-10 dagen bij 19 °C.

Recept: Adrian Chapman – pdtnc.wordpress.com
Bron: Zelf bier brouwen boek

Leer zelf bier brouwen met mijn stappenplan.


Deel de fun van bier brouwen met je vrienden!

[social]