Mild Ale
“Een donker, gemakkelijk wegdrinkbaar bier met subtiele fruitige hop op een zachte moutbasis.”
27,3 liter
Begin-SG: 1,058 Eind-SG: 1,015
VOL: 5,7% IBU: 5
Ingrediënten
- 2,85 kg palemout
- 405 g munichmout
- 240 g havervlokken
- 80 g chocolademout
- 80 g chocolade-tarwemout
- 20 g Goldinghop (4,2% AA) op 60 minuten
- 20 g Fuggleshop (3,9% AA) op 60 minuten
- Iers mos op 15 minuten
- 12 g Goldinghop (4,2% AA) op 60 minuten
- 12 g Fuggleshop (3,9% AA) op 60 minuten
- Fermentis Safele S-04
Bereidingswijze
Maisch 60 minuten in 11,4 liter water bij 68-69 °C. Spoel uit en vang in totaal 27,3 liter wort op. Kook het wort 60 minuten en doe de hopgiften volgens schema.
Koel tot 25 °C, belucht en ent. Vergist 7-10 dagen bij 19 °C.
Recept: Adrian Chapman – pdtnc.wordpress.com
Bron: Zelf bier brouwen boek
Leer zelf bier brouwen met mijn stappenplan.